6 tips om je bruiloft stressvrij te plannen

Stressvrij je bruiloft plannen? Dat zou fijn zijn. Het plannen van een bruiloft kan namelijk een hoop stress opleveren. Bij sommigen is het zelfs zo dat de stress het overneemt. Wij geven je 6 tips om het plannen van je bruiloft relaxter te maken.

1: Maak een planning
Schrijf alles op en plan het goed in. Zorg ervoor dat je genoeg de tijd heb om de zaken te regelen. Tijdsdruk is namelijk stress verhogend en je wilt het graag zo stressvrij mogelijk doen.
Je hebt daarvoor ook speciale planners. Deze planners kunnen je helpen om stap voor stap je bruiloft te plannen. Zulke planners zijn overal te verkrijgen. Zo ook bij bol.com.

2: Een realistisch budget
Een bruiloft kost eenmaal een hoop geld. Kijk goed wat je te besteden hebt en wees daarin ook eerlijk naar jezelf. Als je bijvoorbeeld veel mensen wilt uitnodigen, zal je dit ook in je budget moeten verwerken. Je kan namelijk niet verwachten dat 100 gasten voor 100 euro kunnen eten. Eén gast kost gemiddeld 25 á 35 euro. Zet daarom alles goed op een rijtje.

3: Doe het samen
Het kan veel stress opleveren als de verwachtingen van jou en je partner verschillen. Ga daarom in gesprek en wees daarin eerlijk naar elkaar. Wat wil je nou écht op je bruiloft? Je maakt dan samen een besluit. Hier en daar moet je wel eens een compromis sluiten. Het is wel zo leuk als jullie beiden blij zijn met de mensen en diensten op jullie bruiloft. Dat maakt de sfeer ook een stuk relaxter!

4: Zorg voor de juiste mensen om je heen
De mensen om je heen zijn een belangrijke factor. Ze kunnen je of rustig houden of veel stress opleveren. Zorg er dus voor dat je de juiste mensen om je heen hebt tijdens het plannen van je bruiloft. Het is fijn om mensen te hebben die goed kunnen plannen, het overzicht hebben en rustig zijn. Dat is een belangrijke factor om stressvrij je bruiloft te kunnen plannen.

5: Denk niet te veel aan anderen
Tuurlijk zijn je gasten ontzettend belangrijk en wil je dat zij ook een leuke dag hebben, maar het draait uiteindelijk om jou! Als jij graag in die ene zaal wilt trouwen, moet je dat zeker doen. Laat je niet te veel beïnvloeden door je omgeving. Een beetje advies kan natuurlijk geen kwaad, maar uiteindelijk hak jij de knoop door. Het is tenslotte jouw bruiloft.

6: Een weddingplanner inschakelen
Lukt het niet om zelf een bruiloft te plannen? Dan kan je altijd nog een weddingplanner inschakelen. Die zal alles van top tot teen voor je regelen. Het plannen van de bruiloft zal dan zeker stressvrij zijn, maar je zal er wel budget voor vrij moeten maken.

Plaats een review

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!