Allergische reactie?

Er wordt gebruik gemaakt van een fictieve naam, zodat de privacy gewaarborgd wordt.
Het is een waargebeurd verhaal waarbij de bruid Lina een allergische reactie (of niet) kreeg op haar bruiloft.

Lina heeft een afspraak gemaakt met een bedrijf die haar catering gaat verzorgen op haar bruiloft. Ze wordt hartelijk ontvangen en krijgt wat te drinken aangeboden. De vrouw van de catering vertelt over het bedrijf: “We staan voor kwaliteit en willen jou een fijne dag bezorgen.” Lina vindt het fijn om dat te horen, want ze wilt graag lekker eten voor haar gasten. Ze heeft wel 1 belangrijk verzoek: geen garnalen in het eten! Daar is ze namelijk allergisch voor. Het is gelukkig niet zo dat er dan een EpiPen aan te pas moet komen, maar ze krijgt wel opgezette ogen en moet overgeven.
De vrouw van de catering schrijft dit dan ook duidelijk op: ‘het eerste gerecht is bastilla zonder garnalen’. Met de extra nadruk op ‘zonder garnalen’. Lina heeft er veel vertrouwen in en kan niet wachten totdat haar bruiloft plaatsvindt.

De bruiloft van Lina loopt zoals het moet lopen. Ze is opgehaald door haar man in een mooie auto, ze heeft foto’s kunnen maken in het park en heeft zich al twee keer laten zien in de zaal. Eerst in haar bruidsjurk en daarna in haar tweede jurk.
Ze maakt zich klaar voor haar derde jurk. De styliste heeft haar haar mooi opgestoken en passende make-up op gedaan. Lina ziet er weer prachtig uit. Nadat de styliste helemaal klaar is, gaat Lina de zaal in en laat haar derde jurk zien. Ze ziet er prachtig uit en daar was iedereen het over eens. Misschien iets te mooi voor sommigen…

Lina maakt haar rondje in de zaal en gaat zitten op haar bruidsbank. De fotograaf maakt eerst foto’s van Lina en dan van het bruidspaar. Daarna zijn natuurlijk alle vriendinnen, nichten en tantes aan de beurt. Na een hoop foto’s te hebben gemaakt, is het tijd om te eten. De gasten hebben al een aantal hapjes en soep gegeten, maar Lina nog niet. Ze heeft ontzettend veel zin om te eten.

De meiden van de catering zetten het eten op tafel. De bastilla ziet er heerlijk uit en er wordt dan ook goed van gegeten. Lina heeft zo’n honger dat ze er lekker veel van eet.
Als iedereen is uitgegeten, komen de meiden van de bediening alles opruimen. Bijna de hele zaal gaat de dansvloer op en danst lekker op de muziek. Er zijn een paar meiden die nog graag op de foto willen met Lina. De fotograaf wordt erbij gehaald. De meiden nemen een pose aan en lachen voor de camera. Lina wilt volgen, maar op dat moment krijgt ze enorme steken in haar maag. Het doet zo veel pijn dat ze ineenkrimpt. Iedereen vraagt zich af wat er gebeurd. Na een aantal seconde gaat de heftige pijn weg en kan Lina weer opstaan. De hele zaal kijkt naar Lina en is blij als ze weer rechtop staat.

En op dat moment gebeurt er iets wat je niemand toewenst op haar bruiloft… Al het eten komt omhoog en ze kotst heel het podium onder. Heel de zaal kijkt toe hoe Lina moet overgeven. En om het nog erger te maken: ze heeft niet alleen het podium ondergekotst, maar ook de meiden die een foto wilde maken.

Lina schaamt zich vreselijk. Ze kan wel door de grond zakken. Ze rent dan ook huilend naar de kleedkamer en schreeuwt: “Dit is de ergste dag van mijn leven.”

Dat was dan ook het laatste moment van haar bruiloft. De moeder van de bruid is woedend en vraagt dan ook om uitleg van de catering. De catering geeft aan dat er geen garnalen in het eten zaten en niet begrijpen wat er is gebeurd. Als de catering het goed heeft gedaan; wat is er dan wel gebeurd? Heeft ze een allergische reactie gekregen door de catering of niet? Dat vraagt Lina zich nog steeds af.

Plaats een review

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!