Besparen op je bruiloft? | Hier heb je 10 tips!

Wil je besparen op je bruiloft, omdat je niet een enorme spaarrekening hebt. Of je geeft je geld gewoon liever je ergens anders aan uit? Lees dan deze tips en bespaar daardoor op je bruiloft!

1. Gratis trouwen voor de Nederlandse wet
Elke gemeente heeft een moment in de week waarop stellen gratis kunnen trouwen. Je tekent op dat moment alleen de nodige papieren en je bent getrouwd. Dit kan al binnen een kwartiertje gedaan zijn, dus dat is snel en goedkoop trouwen.

2. Beperk het aantal gasten
Wist je dat 1 gast gemiddeld al 25 á 35 euro kost? Dat tikt natuurlijk snel door. Neem je gastenlijst eens door: wie moet er nou écht op je bruiloft aanwezig zijn? Je zal zien dat je zo een hoop gasten kan wegstrepen en daardoor bespaar je geld.

3. Bespaar op je fotograaf (en/of videograaf)
Zoek een beginnende fotograaf, want een beginnende fotograaf vraagt nog geen jackpotprijzen. Daarnaast is het soms zelfs zo dat ze het gratis aanbieden tegen een wederdienst, zoals het gebruik maken van jouw foto’s voor hun social media kanalen.
Ons advies is wel om hier goed naar te kijken, want je wilt wel dat het beeldmateriaal van je bruiloft goed zijn vastgelegd.  

4. Een goedkope(re) trouwlocatie
Een mooie, grote trouwzaal kost gauw een hoop geld. Er zijn ook diensten die grote partytenten aanbieden. Je hebt misschien wel een grote achtertuin of een parkje in de buurt waar je zo’n tent neer kan zetten. Een grote partytent is namelijk niet zo duur als een trouwzaal.
Als je het in een parkje wilt doen, moet je wel eerst contact opnemen met de gemeente en informeren naar de mogelijkheden. Het zou zonde zijn als de politie opeens op je bruiloft verschijnt.

5. DIY: Do It Yourself
Ga op zoek naar leuke ideeën. Koop de nodige materialen en ga zelf aan de slag. Je zou bijvoorbeeld een welkomsbord en bedankjes zelf kunnen maken. Het kost je wel wat tijd, maar het scheelt weer in de portemonnee.

6. Stel prioriteiten
Wat vind je echt belangrijk voor je bruiloft? Maak een lijstje en verdeel aan de hand daarvan het budget. Spreek met jezelf af dat je niet mag afwijken van dat budget. Lukt het niet om een dienst te vinden binnen het budget? Kijk dan ook naar de plaats van die dienst op jouw lijstje. Staat die dienst een beetje onderaan? Vraag dan aan jezelf of je die dienst echt nodig hebt om de perfecte dag te krijgen.  

7. Trouwringen
Trouwringen zijn over het algemeen veel duurder dan ‘normale’ ringen. Je hebt al voor een klein bedrag mooie ringen. Je zou deze ringen ook kunnen laten graferen. Daarbij zijn zilveren ringen een stuk goedkoper dan gouden ringen.

8. Digitale uitnodigingen
Je bent al snel een hoop geld kwijt voor trouwkaarten. Maak digitaal een leuk kaartje en verzend dit via de mail naar je gasten, want digitale uitnodigingen zijn helemaal gratis.

9. Bespaar op de muziek
Wil je wel graag muziek hebben op je bruiloft, maar hoef je niet zo zeer een dj of een anasheed band te hebben? Maak dan een eigen muzieklijst. Dit kan je bijvoorbeeld met Spotify doen. Het enige wat je dan nog nodig hebt, zijn boxen waarmee je Spotify kan verbinden. Dit scheelt je weer geld.

10. Huur of koop je trouwjurk(en)
Sommigen denken dat het huren van een trouwjurk goedkoper is dan het kopen van een trouwjurk, want ze denken vaak dat een jurk kopen erg duur is. Je kan al goedkoop een trouwjurk kopen en na de bruiloft zou de de trouwjurk weer kunnen verkopen. Kijk er dus goed naar wat voor jou voordeliger is: huren of kopen, want dit kan je zo een aantal honderden euro’s schelen.

Lees het artikel ‘een trouwjurk huren vs kopen. Alle voor- en nadelen op een rij!‘. Dat kan je helpen bij het maken van je keuze.

Plaats een review

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!