Dua voor de huwelijksnacht

Na de bruiloft komt meestal de huwelijksnacht. Het is goed om dan samen twee gebedseenheden en om smeekbeden te verrichten. De profeet (vrede zij met hem) heeft de volgende dua aan Abdoellah ibn Amr (moge Allah tevreden zijn met hem) geleerd om deze te kunnen gebruiken op de huwelijksnacht.

In het Arabisch is de dua als volgt:
اللّهُـمَّ إِنَّـي أَسْـأَلُـكَ خَيْـرَها وَخَيْـرَ ما جَبَلْـتَهـا عَلَـيْه وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّها وَشَـرِّ ما جَبَلْـتَهـا عَلَـيْه

Je spreekt de dua als volgt uit:
Allahoemma innie as-aloeka gayra haa wa gayra maa djabaltahaa 3alayhi wa a3oedhoe bika min sharri haa wa sharri maa djabaltahaa 3alayh.

De betekenis van de dua is:
O Allah, zegen haar voor mij. O Allah, ik vraag U om mij het goede van haar te schenken en ik vraag U om mij tegen het slechte van haar en al het slechte waarmee U haar geschapen heeft, te beschermen.

(bron)

Plaats een review

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!