Een trouwjurk uitzoeken; hoe kies je er 1? | 3 tips

Een trouwjurk uitzoeken? Het blijft een moeilijk! Of je er nou in 1 trouwt of in meerdere jurken. Wij geven je 3 tips die je kunnen helpen bij het maken van je beslissing.

Laat je inspireren

Ga eens om je heen kijken en bepaal wat jouw smaak is. Kijk op social media, blader door tijdschriften of kijk naar een programma, zoals ‘say yes to the dress’. Je zal dan een hoop jurken voorbij zien komen en daaruit kan jij inspiratie halen. Schrijf dan ook op wat je mooi vindt. Denk dan aan de vorm van de jurk, de kleur, wat voor versiering, de lengte van de mouwen etc. Als je dit voor jezelf al op een rijtje hebt, zal je zoektocht een stuk makkelijker worden.

Pas de jurken

Nadat je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet met wat je mooi vindt, ga je langs winkels die zulke jurken verkopen of verhuren. En ga dan zeker alle jurken passen die je mooi vindt. Het kan namelijk zijn dat een jurk dat jij mooi vindt, helemaal niet mooi bij jouw lichaam of huid past. Of dat de stof niet lekker aanvoelt. Je kan daar alleen achter komen door de jurken te passen.

Je hebt ook verschillende websites die online zeggen welke lichaamsvorm het beste past bij een bepaald soort jurk. Dit zou je ook kunnen helpen.

Neem mensen mee

Als je gaat passen, neem dan mensen mee. Vooral mensen die eerlijk durven te zijn. Je kan soms erg twijfelen over een jurk en dan heb je anderen nodig die hun eerlijke mening erover zullen geven. Zij kunnen je net dat extra zetje geven met het maken van je keuze.

Twijfel je nog tussen het huren of kopen van een jurk? Lees dan dit artikel.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!