Fris en fruitig op je bruiloft? Dit helpt tegen zweten!

Hartstikke leuk zo’n bruiloft, maar het kan ook erg spannend en stressvol zijn. In zulke situaties gaan zweetklieren bij de meeste mensen op standje ‘actief’. Soms komen daar ook nog vieze geurtjes bij en dat is wat we niet willen. Met deze tips voorkom je overmatig zweten en zal je fris en fruitig blijven. 

1. Kies de juiste bruidsjurk

Voordat je de perfecte jurk uitkiest, bedenk je dan of je snel (veel) zweet. Je zal sneller gaan zweten in een jurk met lange mouwen of een jurk met een dikke stof. Kijk daarnaast ook naar het soort stof. Katoen absorbeert zweet en synthetische jurken niet. Draag dus een katoenen jurk!

2. Een goede deodorant

Kies voor een goede deodorant. Het is slim om een anti-perspirants te gebruiken. Dit werkt goed, want het zorgt ervoor dat de zweetproductie geremd wordt.   

3. Take a shower

We weten allemaal dat het belangrijk is om te douchen als je fris en fruitig wil zijn. Het is slim om gebruik te maken van een pH-neutrale zeep. Deze zeep zal de bacteriën beter doden dan een normale zeep. Het is daarbij ook goed om je oksels goed te scheren, want zweet blijft beter hangen in haartjes. 

4. Koop speciale pads

Er bestaan speciale pads voor je oksels die het zweet absorberen. Je bevestigt zo’n pad aan de binnenkant van je kleding. Er zijn zelfs t-shirts waarin die pads al bevestigt zitten. Je zou dus ook zo’n t-shirt aan kunnen doen. 

5. Ga naar de dokter

Het kan zijn dat jij last hebt van hyperhidrose, oftewel overmatig zweten. Er zijn hiervoor verschillende behandelingen mogelijk. Informeer bij je dokter naar de mogelijkheden. 

6. Trek je jurk tussendoor even uit

Als jouw styliste (ziana) een nieuw kapsel en nieuwe make-up gaat aanbrengen, trek dan even je jurk uit en trek de nieuwe jurk zo laat mogelijk aan. Je lichaam kan dan even afkoelen en dat is belangrijk om zweten tegen te gaan. 

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!