Hoe maak je een gastenlijst? | 5 stappen

Je hoort je moeder al zeggen op welke bruiloften je allemaal bent geweest en door wie je allemaal bent uitgenodigd. Uit schuldgevoel nodig je die mensen vaak allemaal uit, maar is dat eigenlijk wel wat je echt wilt? Een moeilijke taak dus! Wij helpen je graag om een goede start te maken met het opstellen van je gastenlijst.

Stap 1: schrijf alle (mogelijke) gasten op

Ga eens bij jezelf en bij je partner na wie er mogelijk op de bruiloft zou kunnen komen. Denk aan familieleden, kennissen, vrienden, collega’s etc. Je hoeft hierin nog geen keuze te maken of je deze mensen ook daadwerkelijk gaat uitnodigen.

Stap 2: bedenk het aantal gasten

Bedenk voor jezelf hoeveel gasten je wilt hebben op je bruiloft. Wil je een grote bruiloft? Of juist klein? Hoe is je budget? Hoeveel gasten kan je kwijt op de trouwlocatie? Dat zijn vragen die je voor jezelf helder moet hebben. Je kan aan de hand daarvan een keuze maken in het aantal gasten dat je wilt hebben op je bruiloft. Je kan bij deze stap ook al een onderscheidt maken in het aantal voor je bruiloft en je henna. Dit aantal verschilt meestal nog al.

Stap 3: schrap wie je niet op je bruiloft wilt hebben

Wie wil je (of je partner) niet op je bruiloft (of henna) hebben? Zijn er ruzies of spanningen? Heb je nauwelijks contact met die persoon? Het is altijd fijn om gasten op je bruiloft te hebben die jij goed kent en die ervoor zullen zorgen dat je een leuke dag gaat krijgen. Het kan ook zijn dat je budget of trouwlocatie het niet toelaat om iedereen uit te nodigen. Dat is dan maar zo! Het gaat om jouw bruiloft en jij moet er blij van worden!

Stap 4: (eventueel) daggasten of avondgasten

Het kan zijn dat je jouw bruiloft verdeeld in overdag en avond. Je kan hier dan ook je gastenlijst op afstemmen. Wie wil je overdag hebben en wie in de avond? Schrijf die voor jezelf duidelijk op. Je moet dit namelijk wel goed op de uitnodiging zetten!

Stap 5: laatste check

Controleer je gastenlijst nog een laatste keer. Neem die dan ook met andere mensen door. Het kan namelijk zo maar zijn dat je door alle stress een belangrijk persoon bent vergeten. En dat wil je niet hebben!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!