Ik wil graag een bruiloft dienst starten. Waar moet ik beginnen?

Heb je altijd al willen werken in de bruiloftenbranche? Of vind je het misschien wel erg leuk om eigen baas te zijn? Wij vertellen je wat er komt kijken bij het opstarten van een bruiloft dienst.

Wat voor soort bruiloft dienst starten?
Het is goed om te weten wat voor soort dienst je wilt gaan beginnen. Er zijn een hoop diensten die je zou kunnen starten, zoals het verzorgen van een catering. Kijk goed naar wat jij leuk vindt, maar ook wat je goed kan. Het is leuk als jij foto’s wilt maken op een bruiloft, maar als jouw kwaliteiten daar niet liggen, zal je toch verder moeten kijken.

Kies een bedrijfsnaam
Als je gekozen hebt wat voor soort bruiloft dienst je wilt starten, zal je een bedrijfsnaam moeten verzinnen. Het is slim om een makkelijke naam te gebruiken, omdat klanten je dan beter zullen vinden. Check van tevoren even of jouw verzonnen naam al bestaat op de site van de KVK. Het zou namelijk jammer zijn als jij je wilt inschrijven en iemand anders blijkt die naam al te gebruiken.

Inschrijven bij KVK
Je maakt een afspraak met KVK om je in te laten schrijven. Er zijn meerdere plekken in Nederland waar je naar toe kan gaan. Je zal wat gegevens moeten invullen en een inschrijfvergoeding van 50 euro moeten betalen. Dit bedrag is excl. BTW.
Je krijgt daarna een pakketje mee met de nodige gegevens en wat informatiefolders. Daarin zit ook een code waarmee je een jaar lang gratis gebruik kan maken van een administratiesysteem. Dit is een fijn systeem voor je administratie, dus maak daar zeker gebruik van!

Klanten
Bedenk goed hoe jij ervoor gaat zorgen dat je klanten krijgt. Ga je dit doen door mond-op-mond-reclame of ga jij een mooie website bouwen? Indien je een website wilt bouwen, check dan voordat je je inschrijft bij de KVK of de gekozen naam nog beschikbaar is. Je kan dit bijvoorbeeld checken bij Xel.
Je kan ook een bedrijfspagina of bedrijfsaccount op social media, zoals facebook en instagram. Het voordeel van social media is dat dit gratis is en je een hoop mensen kan bereiken.

Open een zakelijke rekening
Voor een tientje per maand kan je al een zakelijke rekening openen. Het is fijn om een zakelijke rekening te hebben, omdat je dan privé en zakelijk goed gescheiden kan houden. De administratie zal daardoor ook makkelijker worden. Een win-winsituatie dus!

Tip! Maak een logo
Zoals dit kopje al zegt: maak een logo! Dit wordt het visiteplaatje van jouw bedrijf. Je kan zelf een logo maken of je laat een logo maken. Dit is een afweging die jezelf moet maken.  

Plaats een review

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!