Monogamie bestaat niet

Lafila is inmiddels al 5 jaar gelukkig getrouwd met Achmed en samen hebben ze een zoontje van 3 jaar. Ze verschillen alleen wel, maar dat is tot nu toe geen probleem geweest. Lafila is wat serieuzer en Achmed is wat vrijer. Er is alleen 1 onderwerp wat wel een probleem is tussen hen en dat is ‘monogamie‘.

Een aantal jaar geleden werden Lafila en Achmed aan elkaar voorgesteld. Ze kenden elkaar niet, maar zagen het toch zitten om met elkaar te trouwen vanwege hun islamitische geloofsovertuiging. Ze leerden elkaar kennen tijdens het huwelijk en dat verliep vrij goed. Net zoals elk ander huwelijk was het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar dat hoort er ook bij. Ondanks de verschillen tussen hen soms groot waren, konden ze altijd hun ruzies oplossen. 

‘Mensen zij niet monogaam’

Achmed was wat vrijer in zijn denken en dat zorgde ervoor dat hij aan het begin van hun huwelijk vertelde over ‘monogamie’. Hij gelooft daar eigenlijk niet in en zei dan ook: ‘Mensen zijn niet monogaam. Dat bestaat gewoon niet. Je kan wel liefde hebben voor 1 persoon, maar de behoeftes hoef je toch niet te beperken tot alleen je partner.’
Lafila kon die vrije gedachtegang totaal niet delen. Ze hoopte eigenlijk dat het bij dat ene gesprek zou blijven, want ze moest er niet aan denken dat Achmed ook met een andere vrouw zou gaan. 

Tot zover probeerde ze zulke gesprekken een beetje uit de weg te gaan. In de hoop dat Achmed die vrije gedachtes zou vergeten. Dat lukte haar voor een aantal jaar, totdat Achmed thuiskwam van zijn werk en vroeg om een serieus gesprek. 

Lafila kon er nu niet onderuit komen en ging zitten. Hij verwees naar het eerdere gesprek over ‘monogamie’ en vertelde dat hij dit nu wil doorzetten. 
Het zweet brak bij Lafila uit en zei: ‘Als ik het nu goed begrijp, wil jij ook leuke avonden hebben met andere vrouwen?’. Dat beaamde hij en vertelde dat hij altijd van haar zal blijven houden, maar dat hij zich niet wil beperken tot 1 vrouw. ‘Zie het als een open relatie’, zei hij.

Als er iets is wat Lafila niet wil, is het wel een open relatie. Ze deelt die gedachtes totaal niet met haar man en heeft er slapeloze nachten van. Het zijn alleen wel de behoeftes van haar man. Hoe moet zij daaraan toegeven als zij er zelf niet achterstaat? 

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!