Wat mag er nu? | Corona en bruiloften

Corona en bruiloften: wat zijn nu de huidige maatregelen? Lees het hieronder.

Aantal personen
Op dit moment mogen er tijdens de huwelijksvoltrekking maximaal 30 personen aanwezig zijn. De kinderen worden in dit aantal meegenomen. Het personeel dat op je bruiloft (of henna) aan het werk is, telt niet mee. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. De gasten moeten wel 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Huwelijksreizen
Je kan op dit moment reizen naar landen met een groen of geel reisadvies. De Nederlandse overheid beschouwd deze landen als veilig. Lees van tevoren nog wel alle mogelijke risico’s en belangrijke informatie van dat land. Je wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Wil je graag weten welke kleur welk land heeft, kijk dan naar dit kaartje.

De verwachtingen
De Nederlandse overheid laat nog weinig los over de verwachtingen in de zomermaanden. Als we kijken naar het vaccinatiebeleid zijn de verwachtingen wel dat iedereen (die het wilt) rond half juni gevaccineerd is. Dat zal er waarschijnlijk voor zorgen dat er steeds meer versoepelingen zullen komen. Er zullen dus steeds meer gasten mogen komen.

In het openingsplan zien we dat de overheid vanaf 9 juni naar ‘stap 3’ wilt gaan. Daaronder valt ‘met toegangstesten meer mogelijk’. Daar zullen de grotere groepen onder kunnen vallen, zoals een bruiloft. Vanaf 30 juni willen ze naar ‘stap 4’ gaan. Dan is het plan om ook evenementen toe te staan. Het lijkt er dus op dat het vanaf 9 juni positiever gaat worden voor bruiloften.

Het is wel belangrijk om zelf onderzoek te doen, zodat je op de hoogte blijft van de laatste updates.

Heb je hulp nodig bij het plannen van je bruiloft? Lees dan verder.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit met je vrienden!